Най-старото професионално училище в областта стана на 100 г.

Публикувано на чт, 22 апр. 2021
2458 четения

Най-старото професионално училище в област В. Търново стана на 100 години. Това е Професионалната техническа гимназия “Васил Левски” в Г. Оряховица, която отбеляза вековния си юбилей на 20 април.
Първата проява от поредицата събития, които са планирани по случай празника, беше организираният благотворителен базар. В него активно се включиха учители и ученици, а събраните средства ще бъдат използвани за закупуване на материали за подобряване на училищната среда.
“Учениците с нетърпение чакаха 12-и април, за да дойдат в училището, защото всички искат да са присъствено. Те успяха да се организират много бързо. Това са само два дни, в които всички класове, от 8 до 12 клас, предложиха нещо, с което ще се включат в тези инициативи. Учениците получиха и огромна помощ от учителите. При нас е традиция да правим благотворителни базари”, каза инж. Габриела Данаилова, директор на училището.
Като част от отбелязването на годишнината на Професионалната техническа гимназия ще бъде издадена и първа част на електронен вестник на училището, наречен “Механо”. Той ще се издава при всяко едно по-важно събитие в училището. В следващите дни ръководството на гимназията организира турнир по футбол, състезание по безопасност на движение по пътищата и майсторско управление на моторно превозно средство, както и виртуална разходка на училището в миналото и днес.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново