Национален фестивал на аматьорските театри с първо издание в Горна Оряховица

Публикувано на ср, 9 окт. 2019
153 четения

Национален фестивал на аматьорските театри “Камъка” ще се проведе за първи път в Горна Оряховица. В дните от 10 до 13 октомври 221 участници от 18 предварително селектирани аматьорски състава от цяла България ще пристигнат в железничарския град, за да представят своите постановки. Те ще бъдат разделени в 2 категории, като във възрастовата група до 18 години ще са 4 трупи, а в тази над 18 години – 14 състава. Фестивалът ще има и състезателен характер, като са предвидени награди в различни категории. Участниците ще бъдат оценявани от жури, сформирано от театрали, започнали актьорския си път на горнооряховската сцена.
“Първоначално фестивалът трябваше да се проведе в рамките на 3 дни, но поради многото добри кандидатури на различните творчески трупи от страната организаторите отпуснаха още един ден. Така зрителите ще успеят да видят състави от Велико Търново, Горна Оряховица, Килифарево, Лясковец, Дебелец, Свищов, Сопот, Кортен, Габрово, Белене, Долна Оряховица, Първомайци, Шемшево, Правда и Драганово. Всеки ден ще има по около 5 представления, като публиката ще може да се наслади на над 21 часа театър”, сподели Ваня Недева, секретар на горнооряховското читалище “Напредък 1869”.
Началото на фестивалната програма ще бъде поставено на 10 октомври от 10 ч. с постановката по Чехов “Предложение” на Младежки театър “Приятели” от Младежкия дом в Пазарджик.
Спектаклите ще се играят в часовете от 11 до 19 часа при вход свободен. На 13 октомври от 19 часа е награждаването на лауреатите и закриването на фестивала.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново