Направиха първите операции в УНГ отделението в горнооряхвоската болница

Публикувано на ср, 30 Окт. 2019
965 четения

За първи път в единственото УНГ отделение в областта, намиращо се в МБАЛ „Свети Иван Рилски“, бяха извършени с обща анестезия средни и големи по обем и сложност операции.  Интервенциите са направени вчера от началника на отделението в горнооряховската болница д-р Стоян Стоянов и проф. Илия Йовчев, бивш дългогодишен началник катедра и УНГ- клиника в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив, чиито възпитаник е Стоянов.

Успешно бяха извършени тъпанчева пластика, интервенции на пациенти с носни проблеми –  полипи и изкривена носна преграда, отстраняване на сливици. Пациентите са на възраст от 9 до 75 години и са в много добро състояние, увери д-р Стоян Стоянов.

Откакто д-р Стоянов е началник на УНГ отделението в болницата, подобни операции с пациенти от региона се реализираха с негово съдействие в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив, като това бе свързано с неудобство за болните. Амбицията на ръководството на МБАЛ и на отделението е те да се извършват тук, като лечебно-диагностичната програма  включва и оперативна дейност, като разширява обема си.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново