Над 500 танцьори от 20 школи в страната се включват в конкурса “Танцова въртележка”

Публикувано на чт, 3 юни 2021
138 четения

Над 500 участници от 20 школи в страната се включват в третия национален конкурс “Танцова въртележка”. Той ще се проведе от 4-ти до 6 юни в салона на читалище “Напредък” в Г. Оряховица. В оспорваната надпревара ще се състезават 204 солови, дуетни и групови хореографии от 3 направления – класически балет, съвременни и характерни танци.
В конкурса ще вземат участие възпитаници на читалища, детски градини, общински детски комплекси и школи, частни студия и танцови клубове. Всеки един соло изпълнител, дует или трио ще могат да се представят с по един танц във всеки стил, а групите и формациите – с до два танца. Участниците ще бъдат разделени в четири възрастови групи. В първата ще са децата от 5 до 8-годишна възраст, а във втората – от 9 г. до 11 г. В третата възрастова група ще се включат участниците от 12 г. до 15 г., а в четвъртата – над 16-годишните танцьори. Журито ще бъде съставено от независими специалисти в областта на балетното и сценично танцово изкуство. То ще оценява техниката на изпълнение, хореографията и композицията, както и сценичното присъствие на танцьорите, поясниха организаторите.
В края на конкурса всички участници получават грамота. Класираните на призовите три места ще се сдобият с дипломи, купи, медали и специални награди. Общият награден фонд е в размер на 2500 лв.
Организатори на конкурса са Община Горна Оряховица, НЧ “Напредък” в железничарския град и Балет “Калина”.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново