Медици осъдиха погрома над асансьора в болницата в Горна Оряховица

Публикувано на чт, 30 юли 2020
210 четения

Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи осъди в своя позиция повреждането на новия асансьор в горнооряховската болница. Случаят е от неделя – 26 юли, когато става ясно, че неизвестен извършител е изтръгнал бутони от таблото на асансьора, който бе закупен със средства по програма “Красива България”. От таблото остават да висят кабели, което създава опасност за инцидент. Случаят бе разгласен от директора на болницата д-р Иван Иванов.
“С тази своя хулиганска постъпка злосторникът не само е посегнал на обществено имущество в болнично заведение, но е показал неуважение към лекуващите и болните в лечебното заведение и е застрашил живота на персонала, пациентите и посетителите”, пише в позицията на организацията, подписана от Милка Василева, председател на УС на БАПЗГ.
От асоциацията призовават служителите на полицията да открият извършителя и той да получи адекватно наказание.
“Смятаме, че освен глоба, извършителите на подобни прояви би трябвало да полагат общественополезен труд в лечебните заведения, за да разберат огромната отговорност, която носят медицинските специалисти, както и да осъзнаят грешката си, за да не извършват в бъдеще подобни деяния, посочват още от асоциацията.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново