Кристина Енчева от Г. Оряховица с Първи награди от Национален конкурс с международно участие

Публикувано на ср, 19 авг. 2020
177 четения

Кристина Енчева от Г. Оряховица спечели две първи награди от осмото издание на Националния младежки конкурс с международно участие “Петнадесет лалета”. Заради епидемиологичната обстановка в страната, тази година той бе с нова организация и се проведе в два етапа. През месец юли участниците се изявяваха онлайн, а на 14-и и 15 август на живо в Летния театър в Хисаря.
Кристина се представи отлично и в двата кръга, като спечели Първа награда във всеки от тях.
Тя впечатли журито с изпълнението си на песента “Не помниш ли”, от репертоара на Нели Рангелова и по стихове на Живко Колев. Сред оценяващите бяха популярната българска певица Мими Иванова, композиторът Развигор Попов, Аделина Колева, Ефтим Чакъров, Валери Костов и д-р Тихомир Радев.
Вокален педагог на Кристина е Стела Дойкова.
Националният младежки конкурс с международно участие “Петнадесет лалета” се организира от едноименното Сдружение, с подкрепата на Общината и Читалището в град Хисаря. Конкурсът има за цел да даде поле за изява на талантливи деца и младежи. Участниците се разпределят в пет възрастови групи, като няма поставена горна възрастова граница. Младежкият конкурс включва категории “Индивидуални изпълнители”, “Вокални дуети и вокални терцети(триа)” и “Вокални формации”.
В последните дни Кристина завладя с чара си и морския бряг на Варна. Там тя засне първата част от видеото към песента си “Морско момиче”, по музика и текст на Валентина Ценова и аранжимент на Красимир Илиев. Останалите кадри ще бъдат реализирани през септември в родния град на Кристина – Г. Оряховица.
Николай ВЕНКОВ
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново