Конкурсът “Асен Разцветников” – с подтема за Васил Левски

Публикувано на вт, 24 ян. 2023
177 четения

Начало на четвъртото издание на националния литературен конкурс “Асен Разцветников” обявиха Община Горна Оряховица, НЧ “Напредък” в железничарския град и Литературен клуб “Асен Разцветников” към читалището. Той е на тема “С пламъка на родолюбието” и подтема – 150 години по пътя към безсмъртието”, посветена на живота, делото и героизма на Васил Левски. В конкурса може да участват автори на поезия и проза, без да заплащат такса за участие.
Желаещите да се включат в надпреварата могат да го направят, като представят едно стихотворение, съдържащо най-много 28 стиха, или прозаична творба до 4 печатни страници А4, под формата на разказ, пътепис по преживяно или есе. Произведенията трябва да не са публикувани на хартиен или електронен носител и награждавани в други литературни конкурси до обявяване на резултатите, посочват организаторите на литературното състезание.
Участниците ще се разпределят в три възрастови групи: от 11 до 14 години (5-8 клас), от 15 до 19 години (9-12 клас) и над 19 години. Техните творби ще бъдат оценявани на анонимен принцип от компетентно жури, което до 31 октомври ще обяви резултатите от конкурса на фейсбук страницата на горнооряховското читалище “Напредък”. Предвидени са първа, втора и трета награда и диплом във всяка възрастова група на двете категории. Победителите ще получат наградите си по куриер, уточняват организаторите.
Заявки за участие в надпреварата се подават на e-mail: konkursi.napredak_1869@abv.bg. Това става под наименованието “конкурс Разцветников” в два файла – единият с творбите, а другият с посочени жанр, имена, възраст, телефон, адрес и имейл на автора. Срокът за тяхното приемане е до 30 юни включително. Заради спазване на условието за анонимност, получени творби на хартия по поща или чрез куриер не се допускат за участие в конкурса, а участниците, неспазили регламента, ще бъдат декласирани.
Организаторите си запазват правото да използват творбите с цел популяризиране на конкурса.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново