Коледен концерт подготвят Общината и читалището в Горна Оряховица

Публикувано на чт, 24 Ное. 2022
799 четения

Коледен концерт за предстоящите празници подготвят Община Г. Оряховица и НЧ “Напредък”. Той ще се проведе в залата на Общината на 10 декември от 18 ч. и основен участник в него ще бъде хор “Славянско единство”, с диригент Донка Копринкова и акомпаниращ музикант Антон Благоев. В програмата ще вземат участие Русалина Мочукова – сопран, солист в Старозагорската опера, Михаил Михайлов – тенор, стипендиант на НФ “Култура”, Мариан Костадинов – баритон, поп изпълнителят Рафаел Пашамов, камерна група от хор “Железни струни” – Разград, и бивши хористи, настоящи членове на творческия екип на Музикално-драматичен театър “Константин Кисимов” във В. Търново. Всички гост-изпълнители са започнали певческата си кариера от хор “Славянско единство” под ръководството на Донка Копринкова.
Тези концерти са традиционни за града, като се провеждат всяка година през месец декември на различни места – в църкви, в Художествената галерия, в залата на Общината, в читалището и винаги привличат вниманието на жителите и гостите на Г. Оряховица.
Преди това – 5 декември, от 17.30 ч. в Горна Оряховица ще бъдат запалени светлините на Коледната елха. 8-метровото коледно дърво вече е монтирано пред сградата на Общината.
В празничната програма ще вземат участие артистите от МТ “Алтернатива”. Децата ще се забавляват заедно с младите таланти на Вокална школа “Mamma mia”, мажоретен състав при ОУ “Иван Вазов”. Ще има и коледарски наричания. Малчуганите ще посрещнат и Дядо Коледа и заедно с него ще запалят светлините на коледната елха и празничната светлинна украса в града.
До коледното дръвче същата вечер ще бъде поставена и коледна поща. В нея децата ще могат да пускат писмата си до Дядо Коледа. Задължително в писмата нека да бъде посочен точният адрес на детето и телефон за връзка с родител. Коледната поща ще стои до елхата до 16 декември (петък).
Заради празничното детско шоу ще бъде наложена временна организация на движението в центъра на града. От 17.00 ч. до приключване на мероприятието ще бъде спряно движението на автомобили в участъка по ул. “Цар Освободител” от НЧ “Напредък – 1869” до кръговото кръстовище с ул. “Св. Княз Борис I”.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново