Илия Тихов представи книгата си за деца в Горна Оряховица

Публикувано на пт, 23 окт. 2020
322 четения

Писателят Илия Тихов представи книгата си за деца “Детенце, мило цветенце!” в Г. Оряховица. Събитието се проведе на 20 октомври в читалище “Напредък” в железничарския град. В настоящата си книга авторът с вълнение отразява обичта си към малките слушатели и читатели. Чрез нея той се стреми да научат нещо повече за околния свят. Тихов говори с метафора за животните, търси детската логична мисъл и провокира малчуганите да се замислят и да си отговарят на различни въпроси.
В събитието се включиха и приятелите на автора от литературен клуб ,,Асен Разцветников” при горнооряховското читалище “Напредък”.
Писателят бе поздравен от секретаря на читалището Ваня Недева и артистите от Младежки театър “Алтернатива” Ралица Симеонова и Йоана Димитрова.
“Благодарим за красотата, която създавате в детското въображение. Във Вашите поетични книги децата откриват приказния свят, срещат се с герои, които оформят характерите им, дават полет на фантазията си и растат като мислещи хора. Вие сте посланик на приказни чудеса и Ви пожелаваме да останете такъв, защото: “Всичко хубаво, което се е случило на тази земя, първо се е случило в нечие въображение”, поздравиха писателя неговите приятели.
Николай ВЕНКОВ
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново