И в Г. Оряховица слагат контейнери за стари дрехи

Публикувано на чт, 12 Сеп. 2019
85 четения

След старата столица и Община Г. Оряховица предвижда поставянето на контейнери за стари дрехи и текстилни материи. Ще се търси европейско финансиране. Това решиха съветниците на заседанието на местния парламент. Те подкрепиха предложението администрацията да кандидатства с проект “Община Г. Оряховица работи за общество с нулеви отпадъци” пред ОП “Околна среда”.
Една от дейностите е предотвратяване на образуването на отпадъци от пластмасови продукти за еднократна употреба на територията на общината. Предвиждат се информационни кампании за разясняване на вредата от пластмасата за природата. Ще бъдат закупени и раздавани брандирани бутилки за минерална вода за многократна употреба на участниците в ежегодната лекоатлетическа щафетна обиколка на града.
Предложението включва още закупуване и поставяне на специализирани контейнери за отпадъци от текстилни материи в града. В частта рециклиране е предвидено провеждане на кампании за събиране на отпадъчна хартия в училищата на територията на общината. По време на кампаниите ще бъдат раздавани листовки на децата, учителите и родителите за ползите от рециклирането, както и от повторната употреба и от предотвратяването на отпадъците с лесни методи за приложението им в ежедневието.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново