Художници подредиха Коледна изложба в галерия „Недялко Каранешев”

Публикувано на ср, 5 Дек. 2018
71 четения

26 автори от региона участват със свои творби в Художествена галерия „Недялко Каранешев“ в Горна Оряховица. Експозицията бе открита в присъствието на кемта инж. Добромир Добрев, заместник-кмета Йорданка Кушева, както и на много приятели и почитатели на творчеството на художниците.

90 творби в различна техника са подредени в галерията. Част от авторите са утвърдени горнооряховски творци – Янко Янков, Ваня Балтова, Деница Александрова, Петър Крусев, Илия Банков и Пепа Хаджитодорова от сдружение ГОАРТ. Кольо Табаков, Пламен Гурбалов, Иван Караиванов и Мариета Кулова също участват със свои творби. Голям е броят на новите за горнооряховската публика автори, а сред тях са Ралица Аврамова, Мария Генчева, Мартина Нешкова, Петя Рашкова, Иван Русев, Христомир Великов, Христо Маджаров, Петранка Новосад и др. Трима са художниците от село Джулюница, които последните години участват в коледната изложба – Светослав Иванов, Йордан Върбанов и отец Николай Стайков. С дърворезба в изложбата се представя и Любомир Момчев.

За празничното и добро настроение по време на откриването се погрижиха танцьорите от Балетна школа „Грация“ с художествен ръководител Соня Георгиева.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново