Горнооряховският Дядо Коледа събра над 1700 лв. за лечението на млад мъж

Публикувано на ср, 6 ян. 2021
24 четения

1751 лв. събра благотворително Георги Симеонов от Г. Оряховица за лечението на онкоболен мъж. За седма поредна година той се преобрази в ролята на Дядо Коледа и раздава подаръци на малки и големи. Всеки събран лев от кампанията Георги е дарил на 41-годишния Павлин Начев от Горна Оряховица, който страда от рак на стомаха и се нуждае от 60 000 евро за операция в чужбина.
Освен в Горна Оряховица Георги е раздал подаръци и в съседни села и градове – Долна Оряховица, Козаревец, Лясковец, Първомайци, Велико Търново, Полски Тръмбеш и дори Шумен.
Каузата е подкрепена и от собственика на “Исторически парк” Ивелин Михайлов, който дарява средства за лечението на Павлин.
В благотворителната кампания Георги Симеонов е подпомогнат и от други хора с големи сърца. Многократно безвъзмездно е транспортиран до адресите от таксиметровата фирма на Дочо Рашков, а фотографът Венелин Георгиев е запечатал моменти от работата на горнооряховския Дядо Коледа. Събраните средства вече са предадени на брата на Павлин – Кристиян, тъй като мъжът в момента е на химеотерапия във Великобритания.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново