Горнооряховската поетеса Таня Мезева издаде нова детска книжка

Публикувано на ср, 12 авг. 2020
797 четения

Горнооряховската поетеса Таня Мезева издаде новата си стихосбирка, насочена към най-малките любители на поезията. Тя е озаглавена “Цветни усмивки” и съдържа 60 стихотворения и басни, подходящи за деца на възраст от 7 до 12 години. Творбите са разпределени в 4 раздела. Първият е “Аз мога да чета” и е за тези, които вече са се научили да се справят с четенето и сами. Другите две глави са свързани с темата за сезоните и приятелството, а четвъртата включва приказки и басни за най-порасналите читатели на кигата.
“Това е третата ми детска книжка. Тези мои стихосбирки са най-голямата ми радост. За да пишеш стихове за деца трябва да си в абсолютна хармония със себе си и затова ги събирах с любов в продължение на години.
За илюстрации, разделящи отделните глави, съм включила моите рисувани цветни камъчета, които са другата ми страст”, разказва авторката.
Предишните две детски книжки на Таня се радват на голям интерес и тиражите им се изчерпват много бързо. Освен тях тя има и три стихосбирки за възрастни.
Поетесата вече подготвя и следващата си книга, която вероятно ще бъде готова много скоро. Тя ще включва български легенди, претворени в стих, като продължение на предишната ѝ книга с легенди и поезия за България. Тя ще е подходяща както за малки, така и за пораснали читатели.
Таня Мезева е областен координатор за Велико Търново към Агенцията за социално подпомагане. Освен поезията и рисуваните камъчета, другата ѝ голяма любов е фолклорът и народните танци, с които тя се занимава с голямо удоволствие.
Николай ВЕНКОВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново