Горна Оряховица се включва в отбелязването на Международния ден на редките болести

Публикувано на пт, 23 февр. 2024
70 четения

Националният Алианс на хората с редки болести, в партньорство с Община Горна Оряховица, ще отбележи Международния ден на редките болести – 29 февруари. Той се отбелязва всяка високосна година, в последния ден на месец февруари.
Целта е да се акцентира върху повишаване на осведомеността на обществото и да фокусира внимание към специфичните въпроси, касаещи достъпа до здравни грижи, общата и медицинска помощ, както и професионалната и социална интеграция и независимост на всички засегнати от редки заболявания. 23 български общини, сред които София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и др., се включват с различни прояви в отбелязването тази година.Събитието в Горна Оряховица ще се състои на 28 февруари, сряда, на централния площад “Георги Измирлиев”, от 11,30 часа до 13,30 часа.
Ще се проведе информационна кампания с раздаване на брошури, разказващи за различните редки заболявания, тениски, бандани, значки, знаменца и календарчета.
Точно в 13,00 часа в знак на съпричастност към хората с редки болести във въздуха ще бъдат пуснати разноцветни “балони на надеждата”.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново