Футболно игрище планират да изградят в Горна Оряховица

Публикувано на вт, 19 окт. 2021
162 четения

Футболно игрище планира да изгради Община Г. Оряховица в района на стадиона. Според проекта игрището ще бъде с размери 68 метра на 100 метра и ще е с изкуствена тревна настилка. Целта е след изграждането на съоръжението на него да се провеждат както състезания, така и тренировки. По външните очертания на игрището ще има ограда с минимална височина от 6 метра, от които 4 метра оградни пана и/или мрежа с ПВЦ покритие и 2 метра спортна мрежа. За терена ще бъде осигурена хоризонтална осветеност, отговаряща на нормативните изисквания за подобни обекти. Предвижда се да има и прилежащ паркинг към обекта.
От Общината са обявили и обществена поръчка за избор на изпълнител, а прогнозната стойност е 1 200 000 лв. без ДДС. Процедурата е за изготвяне на техническия проект, за изграждане на съоръжението и упражняване на авторски надзор по време на строителството.
“Изграждането на игрището е ангажимент, който отдавна сме поели към Детско-юношеската школа. Първоначално предвидените средства за тази цел се оказаха недостатъчни и с големия скок на цените на строителните материали имахме опасения, че няма да успеем да намерим изпълнител. В крайна сметка решихме да не спираме процедурата за избор на изпълнител. След финализирането ѝ ще сключим договор с избраната фирма, която ще получи парите за изграждане на игрището в рамките на следващите две години”, заяви кметът на Г. Оряховица инж. Добромир Добрев.
Крайният срок за подаване на оферти по обявената обществена поръчка е 21 октомври, след което ще бъдат отворени и ценовите предложения.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново