Фотограф на “Вог” представя над 30 актови творби в Г. Оряховица

Публикувано на чт, 5 ян. 2023
179 четения

Изложба на италианския автор Марко Беничи ще представи повече от 30 актови фотографии в Художествената галерия в Г. Оряховица. Откриването на експозицията “Неувереност” ще е на 10 януари от 17,30 ч., а куратор е Деница Александрова.
Роденият през 1975 г. в Палермо творец учи архитектура и фотография в родния си град, а също така във френските Париж и Тулуза. Творческите му възгледи се формират по време на неговото обучение, като той проявява любопитство и привличане към всичко интересно и различно. Изучава светлината, контраста и нюансите на сенките, а също така има интерес към символиката на човешкото тяло. Във всичките му проекти лекотата се противопоставя на тежестта, светлината на сянката, изобилието на празнотата, посочват от ХГ “Недялко Каранешев”. Беничи е професионален фотограф на свободна практика, а през последните години работи активно за “Вог” и престижни интернет списания. Участва в множество колективни изложби, като организира и няколко самостоятелни.
Марко е роден в Палермо през1976 г. Освен фотограф, той също така е архитект и дизайнер. Марко смята фотографията за един от своите дизайнерски инструменти и този, който най-много предпочита сред всички останали.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново