Доброволци организират кампания за събиране на средства за залесяване в Горна Оряховица

Публикувано на вт, 11 авг. 2020
42 четения

Нова кампания за залесяване подготвят доброволците от “Засади дърво – Горна Оряховица”. Инициативата е планирана за есента, а за нея са необходими средства за закупуване на материали. Те се събират чрез платформата за дарения HelpKarma.
Доброволците вече имат няколко успешни акции в парк “Никола Петров” и на други места в града. Те се провеждат два пъти в годината – късна есен и ранна пролет, съобразно вегетацията на дръвчетата. След засаждането на фиданките, предоставени от “Гората.бг” доброволците продължават да се грижат за тях.
“Искаме да направим информационна бюлетина, в която да е описано как е правилно да се засаждат дръвчетата. Ще бъде от полза и закупуването на една шатра, която да е като сборен пункт на събитията. Целта ни е да засадим колкото се може повече дръвчета и не само в Горна Оряховица, а и в околните градове”, споделят ентусиастите. Плановете им са успоредно със засаждането на фиданките да облагородят парковете и с пейки за отдих.
“За децата ще направим малки самозалепящи се стикери с надпис “Днес някой стои на сянка, защото друг отдавна е засадил дърво”, допълват доброволците.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново