До 23 септември е приемът на заявления за услугата топъл обяд в Г. Оряховица

Публикувано на чт, 15 сеп. 2022
127 четения

До 23 септември е крайният срок за кандидатстване по програмата “Топъл обяд” на Агенцията за социално подпомагане, в която участва и Община Г. Оряховица. Нуждаещите се от подкрепа лица могат да подадат заявления в местната администрация.
Приемът стартира още през април, като досега има над 250 кандидати за ползване на социалната услуга. Към нея могат да се включат освен хората с ниски доходи и бездомни лица и бежанци.
Право на топъл обяд имат хората с ниски доходи, възрастни лица, пенсионери и самотно живеещи хора, които не могат да се издържат сами и нямат подкрепа от близки и роднини. Право на помощта имат и лицата на социално подпомагане, хората с ниски доходи, които поради налични увреждания или здравословни ограничения са със затруднено или невъзможно самообслужване, в това число самотни лица с трайни увреждания с ниски лични доходи от пенсия, за които няма подходящ кандидат за асистент по механизма лична помощ.
От услугата могат да се възползват и лица, които поради инцидентни обстоятелства са в затруднена и уязвима ситуация и за тях е установена нужда от този вид подпомагане. Списъците с кандидатите се проверяват от служители от Дирекция “Социално подпомагане”, уточняват от местната администрация.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново