Децата от “Mamma mia” ще пеят в парка в Горна Оряховица

Публикувано на пт, 31 юли 2020
299 четения

На летен концерт в парк “Детски кът” канят младите таланти от Детска вокално-драматична студия “Mamma mia”. Идеята на децата е да зарадват своите съграждани в дните на извънредната епидемична обстановка с импровизиран концерт и да ги заредят с положителни емоции и свежо лятно настроение. Концертът е насрочен за 11 август от 18.00 ч. на откритата сцена в парк “Детски кът”.
“Идеята дойде изцяло от младежите в състава. След репетиция се разхождали в парка и им хрумнало, че в тези времена на напрежение, ограничения и притеснения хората имат нужда от лъч позитивизъм и от музика. Решили да се върнат до репетиционната, за да ми предложат, и всъщност още с влизането един през друг въодушевено започнаха да разказват каква е идеята им. Искат да зарадват съгражданите си, да направят нещо ново, сами да организират инициатива, която да повдигне духа на града и да сближи хората. Аз бих допълнила, че усещам носталгията им по изявите на живо на сцената и това за тях е начин на себеизразяване в създалите се обстоятелства в цял свят в момента”, споделя ръководителят на състава Емилия Пенчева.
Отдавна имаме желание да направим подобна изява точно на тази сцена и преди седмица, когато ми предложиха, много ме зарадваха и задвижих нещата организационно. Тук е мястото да благодарим и на Община Горна Оряховица за подкрепата и разрешението да използваме сцената, казва още Емилия Пенчева. Ръководителят на групата не скрива притесненията на младите таланти, че месец август е период на отпуски и семейни почивки и няма да се събере публика, но точно затова децата са в готовност да повторят своя концерт още през септември, живот и здраве. Дори вчера станах свидетел на планове за септемврийската изява, което ме кара да съм горда с тях. Израстват като екип и дори бих казала – като семейство – креативни са, отговорни, идейни и обичат да се забавляват, казва с гордост Емилия Пенчева.
В репертоара на концерта сме включили популярни български и чужди песни от различен жанр, за да има за всекиго по нещо любимо и познато. Както досега при изявите на Школата ще звучат изпълнения на няколко езика. Единствената разлика, за наше съжаление, е, че на сцената няма да стъпи целият състав, а само индивидуалните изпълнители, тъй като в условията на извънредно положение аз и родителите преценихме, че е най-добре към момента да преустановим груповите репетиции. Сигурна съм обаче, че съвсем скоро ще възобновим работния процес постарому и разбира се, че в парка – макар и от страната на публиката, ще видим всички деца от вокалните състави, допълва ръководителят.
Основната ни цел е забавление и добро настроение. Ще се радваме да стане наша традиция. Заповядайте, скъпи съграждани, канят изпълнителите от “Mamma mia”.
Тази есен вокалната студия ще отпразнува 4 години от създаването си. За този период от време вокалните състави, разделени в три възрастови групи, и камерната театрална трупа завоюваха голям брой призови места в различни музикални и театрални конкурси в страната. Индивидуалните изпълнители преминаха отвъд границите на България – взеха участие на конкурси в Румъния, Чехия, Грузия и др., и бяха наградени с призови места. А новината от преди няколко часа е страхотен повод за гордост не само за горнооряховчани, а за цялата страна – нашият солист, Стефан Иванов с изпълнението си на “Man`s world” бе отличен с ГРАН ПРИ на Международния конкурс “Светът на талантите” 2020 г. със седалище Грузия.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново