Близо 800 000 лв. е инвестирала в болницата Община Г. Оряховица

Публикувано на чт, 26 Сеп. 2019
29 четения

Близо 800 000 лв. е инвестирала Община Г. Оряховица в МБАЛ “Св. Иван Рилски” за последните 4 г. Средствата са за закупуване на апаратура и ремонти на отделенията. За нуждите на здравното заведение беше купена рентгенова тръба и компютърен томограф за Отделението по образна диагностика, както и лапароскопска система за хирургията.
Със средства на Общината е закупен фиброларингоскоп за Отделението по уши нос и гърло, което е единственото подобно звено в областта, а за очното отделение беше осигурен факоемулсификатор, отчете кметът на града инж. Добромир Добрев.
Досега са направени ремонти в отделенията по инфекциозни болести, реанимацията и трите вътрешни отделения, педиатрията и Отделението за образна диагностика.
По проект “Красива България” е извършен ремонт на втория етаж – южното крило, предстои и подмяна на асансьорите в болницата. В момента тече ремонт на покрива над Акушеро-гинекологично и родилно отделения, който се финансира със средства от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии по проект на Община Г. Оряховица. Засега е отпуснато финансиране за първия етап от ремонтните дейности, които са в размер на 590 000 лв. За първи път от 12 г. през 2019 г. горнооряховската болница излезе на печалба.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново