Близо 400 мартеници направиха деца от община Горна Оряховица

Публикувано на ср, 19 Февр. 2020
114 четения

Близо 400 мартеници, картички и пролетни сувенири изработиха деца от детски и учебни заведения в община Г. Оряховица за традиционната мартенска изложба. Експозицията е подредена на втория етаж в Младежкия дом. Преди да бъде открита изложбата, поздрав към всички гости отправиха децата от ДГ “Първи юни” в Горна Оряховица.
Откриването уважиха кметът инж. Добромир Добрев, заместник-кметът Пламен Мадемов, Милена Николова – главен специалист “Образование и култура” в отдел “Хуманитарни дейности”, инж. Петя Богданова – директор на Общинско предприятие “Младежки дейности, спортни имоти и прояви”. На откриването присъстваха също и директори на учебни и детски заведения, родители, деца.
Инж. Добрев поздрави децата за красивите мартеници, които са направили с помощта на своите родители и учители. “Продължавайте да творите все така красиви неща, с които да радвате всички нас”, пожела на малчуганите кметът. С благодарност, че продължават да съхраняват тази многовековна традиция, към децата се обърна и заместник-кметът Пламен Мадемов.
Изложбата ще остане подредена в Младежкия дом до 26 февруари. На 28 февруари, в рамките на инициативата на Община Горна Оряховица “Подари усмивка” част от мартениците от изложбата ще бъдат подарени на гражданите. Акция за раздаване на червено-белите символи ще има и в населените места на общината. Традиционно мартеници, изработени от децата, ще получат и потребителите на Домашния социален патронаж.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново