Без промяна остават местните данъци и такси в Г. Оряховица

Публикувано на пн, 16 Дек. 2019
106 четения

Община Г. Оряховица не предвижда почти никакви промени в размера на местните данъци и такси за 2020 г., съобщи кметът инж. Добромир Добрев. “Знаете, говори се, че от сл.г. ще има ново администриране на такса смет, както и промени и в данъчните оценки на имотите. Смятаме, че на този етап е по-добре да изчакаме законовите промени да се случат, да анализираме и тогава да преценим, тъй като това е чувствителна за обществото тема и искаме да бъдем максимално коректни към гражданите”, каза инж. Добрев.
Според него качеството на сметосъбирането и почистването в Г. Оряховица се е подобрило, след като дейността беше поета от общинско предприятие. През сл.г. приоритет в работата на Общината ще бъде подобряване на инфраструктурата, като ще се обърне внимание и на населените места. Сред акцентите е завършването на енергийната ефективност на многофамилните жилищни сгради, рекултивацията на старото сметище и продължаване на дейностите по проекта за превръщането на крепостта “Ряховец” в туристическа атракция. Градоначалникът допълни, че до средата на 2020 г. проектът за НЧ “Братя Грънчарови 2002” трябва да бъде входиран в Междинното звено и в МРРБ за подписване на договор, а в началото на есента да започне и реконструкцията на сградата.
“Работим и по завършването на колектора по улиците “Хан Крум” и “Мано Тодоров”, с което се надяваме да отворим инвестициите в района, където има интерес от частни инвеститори за жилищната зона”, каза още кметът. Основният проблем за забавянето на подмяната му е, че през трасето на канализацията върви главният водопровод от центъра на града, който е започнал да се пропуква по време на работата. Затова е започнала подмяната му с нов за сметка на “ВиК Йовковци”, а тръбата е с дължина около 100 м, уточни зам.-кметът по строителството инж. Деница Коева.
Сред приоритетите на Общината за 2020 г.е развитието на Индустриалната зона. За нея се очаква да е сред 10-те, които ще бъдат подпомогнати със средства от държавата.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново