63 години от създаването си празнува ПГЕЕ “М. В. Ломоносов” в Горна Оряховица

Публикувано на ср, 23 Ное. 2022
107 четения

63 години от създаването си отбеляза ПГЕЕ “М. В. Ломоносов” в Горна Оряховица. Домакин на празника беше НЧ “Напредък – 1869”. Ученици, учители и техните гости се събраха в салона на читалището, за да се поздравят с годишнината на едно от най-търсените учебни заведения в общината.
Присъстващите бяха приветствани от директора инж. Милена Димитрова. “Скъпи ученици, вие сте надеждата и бъдещето. Бъдете силни и следвайте мечтите си, почитайте всеотдайността на учителите си”, обърна се към възпитаниците на училището инж. Димитрова.
Поздрав към колектива и учениците на училището от името на областния управител инж. Георги Гугучков отправи заместникът му Петя Райкова.
Гост на празника беше и заместник-кметът на железничарския град Стефчо Алипиев, който поздрави екипа и учениците от името на кмета инж. Добромир Добрев. “Училището ви се утвърди като институция, в която много поколения са получили отлично образование и добро възпитание. Открили са призванието си в живота. Зад вас стои 63-годишна история. Днес с гордост можем да кажем, че ПГЕЕ “М. В. Ломоносов” изпълнява успешно мисията си да ражда амбиции и сбъдва мечти”, посочи Алипиев.
На празника на ПГЕЕ “Ломоносов” гост беше и народният представител Димитър Николов. “Ако културата е душата на една нация, то образованието е нейното лице. От 63 г. насам ПГЕЕ “М. В. Ломоносов” е етикет за качество на образованието в община Горна Оряховица. Пожелавам на педагогическия екип най-вече здраве, а на младите хора – да не стоят в зоната на комфорт, защото тя не дава растеж”, обърна се към присъстващите народният представител.
Поздравителен адрес имаше и от началника на РУО във Велико Търново инж. Розалия Личева, както и от техническите университети във Варна, Габрово и Русе, много училища, партньори на ПГЕЕ “М. В. Ломоносов”, приятели на гимназията.
След официалната част празникът продължи с концерт на сцената на НЧ “Напредък – 1869”.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново