20 пациенти бяха прегледани от столичен специалист в МБАЛ “Св. Иван Рилски”

Публикувано на ср, 30 Ное. 2022
295 четения

20 пациенти от Г. Оряховица и региона със сърдечно-съдови оплаквания се възползваха от възможността да преминат преглед при д-р Пейо Мишев, който е кардиохирург и съдов хирург. Прегледите бяха в МБАЛ “Св. Иван Рилски”. Инициативата е част от усилията на лечебното заведение да подобри достъпа до специалисти за пациентите от Г. Оряховица и региона. Освен прегледи и консултации, на преминалите пациенти е извършена и доплерова ултразвукова диагностика.
“Имаше пациенти с леки проблеми, които се грижат за здравето си и спазват навременна профилактика. Наложи се и корекция на някои от назначените терапии. Макар и малък процент, бяха прегледани и пациенти с разширени вени и телеангиектазии, на които е препоръчана лазерна аблация и склеротерапия с направление от Здравната каса”, обясни д-р Мишев. Диагностицирани са и пациенти с критична исхемия на долни крайници, нуждаещи се от неотложна оперативна интервенция, които са насочени към отделението по съдова хирургия към МБАЛ “Св. София”. По време на прегледите са установени и пациенти с обострени хемороиди, на които им е препоръчано да се подложат на оперативно лечение.
Екипът на д-р Росен Разбойников и д-р Пейо Мишев отново ще преглежда пациенти от региона на 17 декември (събота). Желаещите могат да си запишат час на телефон 0878 74 64 80, посочват от горнооряховската болница.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново