19 август е крайният срок за записване за Скаутски лагер “Ряховец – 2021”

Публикувано на вт, 17 авг. 2021
39 четения

До 19 август се удължава срокът за записване за Скаутски лагер “Ряховец – 2021”, който ще се проведе за първи път в Горна Оряховица. Лагерът е част от проявите по повод избирането на Горна Оряховица за Европейски град на спорта за 2021 г. Организатори на спортното събитие са Община Горна Оряховица и НВУ “Васил Левски” – Велико Търново.
Скаутският лагер ще се проведе на 20, 21 и 22 август и ще бъде разположен в района на хижа “Божур”.
В рамките на трите дни участниците в скаутския лагер ще имат възможността да се включат в различни предизвикателства. Сами ще устроят палатковия лагер, ще имат възможността да приготвят пилешка супа “по скаутски”. Ще могат да наблюдават звездното небе с телескоп и ще се научат да се ориентират по небесните обекти. Децата ще се запознаят с компас, както и с начините за ориентиране по местни предмети. Предвиден е поход до крепостта “Ряховец” и историческа беседа. Малките скаути ще имат възможността да изучат правилата за стрелба с пневматично оръжие и ще се включат в състезание, ще плетат гривни с цветовете на националното знаме по метода “Викингски възел”. Предвидени са също и състезателни игри с участието и на родителите, като теглене на въже, скачане с чувал и други. Ще има и забавления край лагерния огън, народни хора, танци и песни. На финала, всички деца ще получат специални сертификати за участие в първия Скаутски лагер “Ряховец – 2021”. Преди да си тръгнат, участниците като истински скаути ще почистят района на лагера.
Максималният брой деца, които мога да се включат в скаутския лагер, е 50. Те трябва да са на възраст до 16 години включително и задължително да бъдат придружени от 1 или двама родители (или пълнолетни придружители). Заявки за участие в лагера се подават до 19 август включително на e-mail: zala2021@abv.bg и pr@g-oryahovica.bg или до запълване на бройката. В заявката се изписват трите имена на детето, трите имена на родителя и задължително телефон за обратна връзка. Участниците трябва да разполагат със собствена палатка, както и със спален чувал за всеки.
Преди провеждането на лагера ще се проведе задължителен инструктаж с родителите или придружителите на децата.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново