16 безплатни постановки предлага Националният фестивал на аматьорските театри “Камъка”

Публикувано на пт, 29 сеп. 2023
200 четения

16 постановки са включени в програмата на Националния фестивал на аматьорските театри “Камъка”, който ще се проведе в читалище “Напредък” в Г. Оряховица от 4 до 8 октомври. Това е неговото четвърто издание, като участниците ще бъдат разделени в две възрастови групи: до 19 години и над 20 години. В първата ще се състезават 9 спектакъла, а във втората – 7, като в програмата са включени театрални състави от осем области – София, Русе, Добрич, Ст. Загора, Пазарджик, Габрово, В. Търново и Сливен. Изпълненията на над 200-та любители театрали ще оценява 3-членно жури в състав: председател Веселин Плачков – актьор, изиграл десетки роли в театъра, киното и телевизията, директор на театър “Любомир Кабакчиев” в Казанлък, любим актьор от филмите “Краят на 20-и век”, “Забранена любов”, “Дякон Левски”, “Викинги”, “Дамасцена” и др., Иван Евстатиев – актьор от Музикално-драматичен театър “Константин Кисимов” във В. Търново с над 150 роли и негов директор в продължение на 11 години, Иван Великов – дългогодишен актьор и организатор художествена самодейност в Младежки театър – Г. Оряховица, който за втори път журира театралния фестивал “Камъка”
Фестивалът се организира от читалище “Напредък” със съдействието на Община Горна Оряховица, а инициатор е Младежки театър “Алтернатива” с ръководител Симеон Христов. Богатият награден фонд включва статуетки, дипломи и парични награди: Гран при “Камъка”, специалната награда на Младежки театър “Алтернатива”, както и много други награди за спектакъл, за главна женска и главна мъжка роля, поддържаща женска и поддържаща мъжка роля.
Входът за всички представления е свободен, посочват организаторите на фестивала и канят жителите и гостите на града да гледат представленията и да подкрепят талантливите театрали.
Николай ВЕНКОВ
сн. НЧ “Напредък”

loading...
Пътни строежи - Велико Търново