В Елена стартира държавното първенство по ориентиране

Публикувано на пт, 21 авг. 2020
115 четения

Близо 300 състезатели по ориентиране пристигат днес в Еленския балкан за участие в държавните първенства по ориентиране – маратон и нощно и традиционното състезание за купа “Елена”. С право на участие са ориентировачи от клубове в страната на възраст от 10 до 75 години. Извън класирането могат да участват и некартотекирани състезатели.
Първенствата се провеждат под патронажа на кмета на Община Елена инж. Дилян Млъзев, организатори са Българска федерация по ориентиране, местният спортен клуб “Чумерна 83” и община Елена.
Откриването е в с. Мийковци днес от 21:00 ч., когато е стартът на първите номера от нощното ориентиране. Началото на състезанието за купа “Елена” е в събота от 14 часа, а на другия ден от 10 часа стартират маратонците.
Състезателите, класирали се на първите три места в отделните дистанции на нощното и маратона, ще бъдат наградени с медали. Същите отличия и материални награди ще получат първите трима за купа “Елена”. Победителят при отборното класиране ще стане носител на купата за 2020 г. Главен съдия на първенствата е Тихомир Кузманов – председател на туристическото дружество в Елена.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново