В Eлена се проведе първата инфоработилница от кампанията „Tози път ще гласувам“

Публикувано на пт, 28 Дек. 2018
211 четения

{"total_effects_actions":0,"total_draw_time":0,"layers_used":0,"effects_tried":0,"total_draw_actions":0,"total_editor_actions":{"border":0,"frame":0,"mask":0,"lensflare":0,"clipart":0,"text":0,"square_fit":0,"shape_mask":0,"callout":0},"effects_applied":0,"uid":"B396EE35-B773-4698-B326-B91546ABD5AD_1545412734737","width":3464,"photos_added":0,"total_effects_time":0,"tools_used":{"tilt_shift":0,"resize":0,"adjust":0,"curves":0,"motion":0,"perspective":0,"clone":0,"crop":0,"enhance":0,"selection":0,"free_crop":0,"flip_rotate":0,"shape_crop":0,"stretch":0},"origin":"gallery","height":3464,"subsource":"done_button","total_editor_time":155,"brushes_used":0}

В Елена  се състоя специална среща, на която бяха обсъдени възможностите, които дава Европа на младите хора, и важността на активните граждани. Студентката по политология във Виенския университет  Виктория Русева сподели своя опит от международни проекти, обмени и състезания. Събитието се организира с подкрепата на Община Елена, Европейския парламент в България и Европейския парламент в Австрия и е част от кампанията „Този път ще гласувам“ по повод предстоящите през 2019 г. избори за Европейски парламент.

Виктория е доброволец в кампанията и в двете страни, а за България това е първото подобно събитие. Кампанията има за цел да насърчи по-високата избирателна активност на младите хора на европейските избори и да подкрепи  самото гласуване като акт на участие в демократичния процес по осъзнат и напълно информиран начин.

На събитието в Елена участниците обсъждаха и  ролята на Европейския съюз в ежедневието ни, както и значението на гласа на младите граждани за развитието на Европа. По време на инфоработилницата Виктория Русева сподели впечатленията си от Европейския парламент в Страсбург, където през 2017 г. е говорител на българския ученически отбор, а преди броени дни говори за кампанията и инициативата й като доброволец по Българско национално радио за програма „Мрежата“.

Амбициозното момиче учи до седми клас в СУ „Иван Момчилов“ в Елена, а средното си образование завършва в езиковата гимназия във В.Търново. Четири поредни години е в топ 10 на България в Националната олимпиада по немски език към МОН. Печели две първи места на Национална цветна олимпиада и трето място на състезанието по художествен превод на Великотърновския университет, когато е в 12 клас.

 

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново