В Елена се готвят за новата “Медена седянка”

Публикувано на ср, 24 Юли 2019
552 четения

Шест производители на мед и пчелни продукти ще се включат в шестото издание на празника на меда и пчеларството “Медена седянка по еленски”, който ще се проведе в Елена на 27 юли. За втора поредна година празникът ще бъде съпроводен от фолклорно надиграване “Да се хванем за ръце и да тропнем ний хорце”.
Официалното откриване е от 10,00 ч. с освещаване на меда на пчеларите. Веднага след това започва фолклорното надиграване, в което ще вземат участие 9 състава – домакините от Клуб за автентични народни хора “Самодива”, гости от Сливен, Пловдив, Варна, В. Търново, София, Раднево и Добрич. В паузите между изпълненията организаторите ще зарадват гостите със забавни игри и дегустации.
В 12,15 ч. на сцената на пл. “Хр. Ботев”, редакторът на вестник “Пчела и кошер” Димо Димов ще разкрие непознати факти за пчелния мед. Програмата ще продължи с научнопрактически семинар, в който основните теми ще са “Новите възможности на НПП 2020-2022”, “Средства и методология в борбата с вароатозата”, “Призмата на сертифициране на биопчелини” и “Практика, субсидиране и регулации в биопчеларството”.
От 18,00 ч. ще започне частта, посветена на децата, които ще творят и ще се забавляват на площада. Програмата ще завърши с песните на дует “Пирин” и хора в изпълнение на оркестър “Медовина”.
Весела КЪНЧЕВА
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново