Третокласнички от Елена спечелиха полицейски конкурс

Публикувано на ср, 12 Дек. 2018
168 четения

Рисунките на две третокласнички от СУ „Иван Момчилов“ в Елена ще участват в Националния конкурс „Полицаят е мой приятел и учител“. Творбите на момичетата от класа на Йорданка Грънчарова са отличени на областния конкурс на същата тема. Рисунката на Цветелина Янкова е класирана на първо място, а на Божидара Пламенова е трета.

На 10 декември – Световен ден на човечността, началникът на РУ на МВР в Елена главен инспектор Тодор Тодоров връчи в училището грамотите на талантливите деца. Ученическият конкурс за рисунка е част от планираните дейности по националната програма „Детско полицейско управление“ на Министерството на вътрешните работи, в която е включен и трети клас на еленското средно училище. Проектът е за осмисляне и ангажиране на свободното време на децата и популяризиране на полицейската професия сред тях.

Рисунките на Цветелина и Божидара ще бъдат изложени заедно с творби на победителите в областните конкурси от цялата  страна на церемонията „Полицай на годината 2018“. С тях ще бъде проведен търг, като събраните средства ще постъпят по сметка на националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители на МВР.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново