Търсят най-почтения човек в град Елена

Публикувано на чт, 17 Ное. 2022
509 четения

Кампания за номиниране на “Почтеният Човек” на град Елена за 2022 г. стартира в навечерието на своята 160-годишнина екипът на читалището във възрожденското градче. Инициативата ще се провежда ежегодно, а призът, излъчен от обществото, ще се присъжда в края на всяка календарна година.
“Желанието ни е да започнем да търсим и показваме почтените хора на нашето общество, за да се опитаме да възпитаме тази забравена човешка ценност в следващите поколения. Нека всички ние се огледаме около себе си, в дома си, при съседите, сред колегите, на улицата или в парка за онези, които със свое дело, безкористно и тихо са променили нечий живот, помогнали са на някого в беда, безвъзмездно са съградили нещо за обществото. Нека отдадем своето уважение към хората, които с делата си ни мотивират и ни дават свободата да вярваме, че наоколо има красота и добрина”, призовават от НЧ “Напредък – Елена”.
Всеки може да номинира свой кандидат за “Почтеният Човек” на гр. Елена, съгласно личните си усещания за тази дума, без възрастови, етнически, религиозни и каквито и да било ограничения. Предложенията ще се приемат от 18 ноември под формата на кратък текст с името на вдъхновявящата личност и нейните дела на имейл адрес: napredak_elena@abv.bg, на интернет страницата на НЧ “Напредък – Елена”, във фейсбук страницата на културната институция, по пощата или на място.
Крайният срок за внасянето на номинациите е 15 декември, а от 16 до 28 декември ще бъде извършено гласуване за номинираните личности онлайн и на обособено място за изразяване на вот пред сградата на читалището. Номинираните ще бъдат представени със снимка (само след изрично тяхно съгласие) и с описанието, което е подадено в мотивационните текстове. На празничния новогодишен концерт на НЧ “Напредък – Елена” ще бъдат обявени всички номинирани, най-вдъхновяващи с примера си личности, както и удостоеният за “Почтеният Човек” на града за 2022 г., поясняват от читалището.
“Почтените хора не са изчезващи видове! Нека заедно да ги намерим”, апелират организаторите на кампанията в очакване на предложенията.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново