Стартира четвърта детска лятна академия в община Елена

Публикувано на пт, 2 юли 2021
237 четения

Най-многобройни са малките академици от Константин

Малко по-различно бе откриването на Детската лятна академия тази година.  Организаторите посетиха децата и ръководителите по населени места, за да ги поздравят и им пожелаят весела и ползотворна работа. От своя страна малчуганите пяха, танцуваха и рецитираха за радост на родители и гости.

Разнообразна е програмата, която са подготвили МКБППМН, пожарната и полицията в Елена. Традиционно се съчетават забавните с полезните занимания – творчески работилници, кулинарни забавления, спортни състезания, пиратско парти, клубове „Българско слово“ и „Изобразително изкуство“, песни и стихотворения. Отделено е време за опасностите в интернет, както и за ползите от разделното сметосъбиране – ще гостуват представители на „Еко партнърс“, които ще изненадат младите академици със забавни игри и образователни филми.

Ползотворни ще са срещите с представители на полиция и пожарна по места и в град Елена, където децата ще могат да се запознаят с начините за снемане на отпечатъци, видовете наркотични вещества, последствията от ранната детска престъпност, както и с устройството и експлоатацията на пожарните автомобили, начините за реагиране при пожари, бедствия и аварии.

Основните дейности ще се случват в читалищата на селата Каменари, Беброво,  Константин и в кметството на село Майско. За откриването на академията децата получиха подаръци от кмета на общината инж. Дилян Млъзев, началника на РУ „Полиция“ комисар Тодор Тодоров и началника на РС „ПБЗН главен инспектор инж.Цветан Пенчев.

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново