Седмица на изкуствата предстои в Елена

Публикувано на чт, 14 сеп. 2023
150 четения

Под надслов „Седем дни, седем изкуства“ Община Елена организира поредица от събития, които ще позволят на еленчани и гости да се докоснат до магията на музиката и танца, живописта и фотографията, литературата, театъра, киното. Инициативата става възможна с подкрепата на Музея на Възраждането, НЧ „Напредък – Елена – 1863“ и Градската библиотека.
В дните от 18 до 24 септември ще се състои прожекция на филм, ще се открие изложба с картини на бележития художник Йордан Попов, с музика в парка ще ни забавлява Биг бенд Велико Търново. Георги Милков ще разкаже истории от ръчния багаж, а най-малките любители на книгата ще бъдат наградени за активното си участие в образователната кампания „Лудо книжно лято“. В изложба ще бъдат подредени фотографиите от конкурса „Природа и архитектура в Еленско“, латино танци ще има за харесващите този жанр, а за финал любителите на театъра ще могат да посетят комедията „Как се търси нов съпруг?“.
Всички събития са със свободен вход. Организаторите са сигурни, че седмицата, посветена на изкуствата, ще донесе много приятни емоции на малки и големи в края на лятото и началото на есенните дни.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново