С томбола дават домакински уреди на най-съвестните данъкоплатци в Елена

Публикувано на чт, 23 ян. 2020
176 четения

Кметът на Елена инж. Дилян Млъзев първи плати местните си данъци и такси в балканската община и през 2020 г. Според сроковете, определени в Закона за местните данъци и такси, плащането става на две равни вноски – до 30 юни и до 31 октомври. Предплатилите до 30 април за цялата 2020 г. данък върху недвижимите имоти, такса за битови отпадъци и данък върху превозните средства ползват отстъпка в размер на 5%. За да стимулира хората да се възползват от възможността за плащане на данъците с 5% отстъпка, Общината организира томбола, в която има 18 предметни награди. Разпределението им ще стане чрез жребий, на база утвърден от кмета на общината Статут за стимулиране на редовните данъкоплатци към Община Елена.
Право на участие в томболата имат граждани и фирми, заплатили в срок до 30.04.2020 г. данък върху недвижимите имоти и такса за битови отпадъци и/или данък върху моторните превозни средства за 2020 г. и нямат просрочени задължения към община Елена от минали години.
За да участват в томболата, жителите на общината ще трябва да попълнят талон с номер и дата на квитанцията за платените задължения, както и телефонен номер за връзка. Лицата, платили данъците в стая 121 в сградата на Общината, ще получат талоните на място и ще могат да ги пуснат в специално запечатана кутия. Платилите чрез Изи Пей и Български пощи ще могат да участват в томболата като изпратят на e-mail:mdt@elena.bg талон, който може да бъде изтеглен от сайта на Община Елена. Попълнените по интернет талони ще бъдат поставени в кутията за томболата.
Печелившите талони ще бъдат изтеглени на 15 май в сградата на общината от комисия в присъствието на нотариус.
Наградите, които местната администрация дава са: кафемашина – 1 бр., сокоизстисквачка – 2 бр., чопър/мини резачка – 3 бр., тостер – 3 бр., миксер – 3 бр., пасатор – 3 бр., и ютия – 3 бр.
Крайният срок за получаване на наградите от данъкоплатците е 30.06.2020 г., като представят лично печелившата квитанция за платения данък. Ако спечелилият награда не се яви до крайния срок, тя се връчва на резервен печеливш участник.
В томболата не могат да участват служители на отдел “Местни приходи” при Община Елена.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново