Риболовен турнир на язовир „Палици“ в Еленския балкан

Публикувано на ср, 20 Мар. 2019
621 четения

Община Eлена организира риболовен турнир (риболов на мач и щека) на  13 април (събота) на  язовир „Палици“. Тази година в традиционния турнир могат да участват риболовци от цялата страна, стига да са навършили 16 години. От 2015 г. язовирът се стопанисва и е зарибен със сом, есетра, амур, шаран, толстолоб и лин. Комплексът има и модерна почивна база.
Участниците в турнира трябва да разполагат с живарник над 2 метра и кукоизваждач. Условие за участие е монтаж с една кука, няма  ограничения за хранилка и стръв, но се забранява улов с жива рибка и навлизане в съседните сектори.

На 13 април от 7 до 8.45 часа е събирането на участниците, теглене на жребий за места, настаняването и тежката захранка. В 9 часа е обявен стартът на състезанието, което ще продължи до 13 часа. Следва един час мерен на улова, след което е награждаването.

Организаторите ще раздадат атрактивни награди. За първо място за улов на най-голяма риба – купа, мач пръчка и захранка. Второто място е за най-тежък улов с награда  купа, живарник и захранка, а заелият трето място в турнира за
следващ по тежест улов ще получи купа, кеп и захранка. Грамоти и поощрителни награди ще има за всички участници.

Записването е до 5 април, включително, срещу такса за участие 10 лева. Дарения и средствата от таксите ще бъдат използвани за зарибяване на язовир „Йовковци“ с бял амур. Телефон за информация и записване 0878 290 797.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново