Приключи Седмицата на изкуствата в община Елена

Публикувано на ср, 27 сеп. 2023
114 четения

С театралната постановка “Как се търси нов съпруг?” на пазарджишкия театър “Константин Величков” завърши Седмицата на изкуствата в община Елена.
В седемте дни – от 18 до 24 септември, еленчани и гости на града имаха възможността да се насладят на нови и различни събития, посветени на киното, литературата, живописта, музиката, фотографията, танца, театъра.
Седмицата бе включена за първа година в Културния календар на общината. Началото ѝ бе дадено с прожекцията на българския филм “Писма от Антарктида”. На следващия ден в Детския отдел на градската библиотека се състоя награждаването в инициативата “Лудо книжно лято”, в която се включиха 23 активно четящи деца на възраст от 8 до 13 години.
В сряда в Художествената галерия бе открита изложба, посветена на 110 години от рождението на бележития художник Йордан Попов.
В навечерието на Деня на независимостта с празничен концерт на пл. “Христо Ботев” Биг Бендът от Велико Търново поздрави публиката с изпълненията си на класически хитове от миналото.
На 22 септември имаше увлекателната среща с журналиста Георги Милков, автор на книгата “Истории от ръчния багаж”, който бе представен от депутата Любен Дилов – син. Милков разказа любопитни факти, истории и преживявания, свързани с пътешествията му по света, които могат да бъдат открити в страниците на книгата му.
В събота в Общинския туристически информационен център бе открита фотоизложбата “Природа и архитектура в Еленско”. На първо място бе класирана Ирина Пожарицкая с фотографията “Старият мост”. На обяд урокът на открито по латино танци на Brand studio донесе много настроение в горещия ден.
Всички събития през Седмицата, под наслов “7 дни, 7 изкуства”, бяха безплатни, организирани съвместно с Музея на Възраждането и Народно читалище “Напредък – Елена – 1863”.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново