Поздрав от инж. Дилян МЛЪЗЕВ, кмет на община Елена

Публикувано на пт, 24 май 2019
21 четения

ДНЕС Е 24 МАЙ – НАЙ-БЪЛГАРСКИЯТ ПРАЗНИК
Уважаеми учители, просветни и културни дейци,
Скъпи ученици, мили деца,
Уважаеми съграждани,
За мен е чест да Ви поздравя с Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Всяка година най-българският празник идва с блясъка на своята тържественост и с възрожденския си дух. 24 май ни дава усещането за общност и самочувствие, обединява ни около езика, писмеността и увереността ни като народ с принос за европейската цивилизация.
Делото на светите братя Кирил и Методий е велико, защото е съхранило нацията в трудни времена. На този ден всички българи, където и да сме по света, пеем химна в тяхна прослава, станал символ на светлия ни празник. Неповторимото вплитане на пламенния славослов на Стоян Михайловски, роден във възрожденска Елена, и тържествената мелодия на Панайот Пипков затуптява сърцата ни гордо и в един ритъм.
Затова 24 май ни е скъп и свиден ден, свързан с родното училище и първите учители. Позволете ми на този светъл празник да изразя признателност и да благодаря на всички вас, учители, просветни и културни дейци, за всеотдайния Ви труд за развитие на образованието и културата в община Елена, за обогатяване на историята и традициите в Еленския край. Нека неугасващият творчески дух и стремеж за знания Ви водят към нови успехи.
Пожелавам на децата и учениците да растат здрави и щастливи, да са ученолюбиви и любознателни, с гордост и самочувствие да отстояват славата на Елена като град на книжовници и будители, на творци и таланти.
ДА НИ Е ЧЕСТИТ СВЕТЛИЯТ ПРАЗНИК 24 МАЙ!
инж. Дилян МЛЪЗЕВ, кмет на община Елена

loading...
Пътни строежи - Велико Търново