Поздрав на инж. Дилян Млъзев, кмет на община Елена

Публикувано на нд, 3 Мар. 2019
39 четения

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,
Трети март е повратна дата в нашата история, която слага край на Руско-турската война и бележи началото на свободна България. Преди 141 години, след петвековно отсъствие, държавата ни се възстановява на европейската политическа карта, а българският народ възвръща своята духовна, културна и политическа свобода.
Трети март е ден на нашата признателност и преклонение пред подвига на героите. Да не забравяме саможертвата на хилядите руски войници и офицери и на българските опълченци, които рамо да рамо защитаваха Шипка, Плевен, Стара Загора, всяка педя от родната земя. Днешният празник ни напомня, че жадуваната за Отечеството свобода е резултат от делата на книжовници, будители и революционери, запалили огъня на националното пробуждане и възраждане. Нека помним и осъществим техните мечти и идеали за силна и единна България.
Националният празник ни дава самочувствие и ни обединява като народ, достоен за уважение със славното си минало и градивно бъдеще. В съвременния свят е повече от необходимо все по-често да се обръщаме към тази славна дата от нашата история, където са поуките. Свободата отлита, ако не я пазим и тачим. Независимостта и суверенитетът на родината са ценности, за които и днес трябва да се борим упорито и последователно. Примерът на нашите предци ни показа, че сме народ, способен да промени хода на историята, стига да има ясна кауза. Наш дълг и отговорност е да превърнем България в просперираща европейска държава.
ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК!
инж. Дилян МЛЪЗЕВ, кмет на община Елена

loading...
Пътни строежи - Велико Търново