Питат жителите на Елена за тегленето на дългосрочен заем от 1,2 млн. лв.

Публикувано на ср, 16 Ное. 2022
88 четения

Обществено обсъждане за поемане на дългосрочен инвестиционен кредит в размер на 1,2 млн. лв. организира Община Елена. Средствата са за внедряване на енергоспестяващи мерки, модернизация и ремонт на улично осветление на територията на цялата община. Целта е по този начин да се подобри екологичната среда чрез въвеждането на енергоспестяващо улично осветление и да се спестят средства. От кметството посочват, че политиката им е насочена към намаляване на потреблението на горива и енергия, намаляване на разходите за енергия и на замърсяването на околната среда. В тази връзка се предвижда и подмяната на осветлението с енергоспестяващо.
Дългосрочният дълг се предвижда да бъде поет посредством финансов лизинг и/или сключването на договор с гарантиран резултат. При последния вид договор изпълнителят поема по-голямата част от финансовия риск. Инвестицията следва да се изплати в рамките на 5 години от реализирани икономии от ел. енергия и разходи за поддръжка и експлоатация спрямо настоящите разходи, посочват от администрацията.
Общественото обсъждане ще се проведе на 21 ноември, понеделник, от 16,00 ч. в зала 101 в сградата на Общинска администрация. До тогава на имейла obshtina@elena.bg се приемат мнения, предложения и становища, които ще бъдат неразделна част от протокола от обсъждането.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново