Петокласници от училището в Беброво се включиха в национално състезание „Уроците на гората“

Публикувано на пн, 9 Мар. 2020
81 четения

Петокласници от Основно училище „Христо Ботев“ в Беброво се класираха за областния кръг на националното състезание „Уроците на гората“. То се организира от Министерството на земеделието, храните и горите и Изпълнителна  агенция по горите.  В състезанието участват ученици от петите класове на среднообразователните училища, които се надпреварват на регионално, областно и национално ниво.

Първият кръг от надпреварата се провежда в училищата под формата на тест, общ за цялата страна, който след решаване от учениците се оценява от експерти лесовъди. От петте училища в общината само школото в Беброво пожела да участва в националното състезание и децата се представиха отлично на първия кръг. Победителите ще участват в надпреварата на областно ниво. Финалният кръг е по време на откриването на Седмицата на гората – 6 април, което ще бъде на територията на област Кърджали. Предвидени са състезателни, интерактивни игри, в които децата ще могат да покажат какво са научили на практика.

„Нашите ученици се подготвиха по предварително предоставен образователен материал, свързан с горите и биологичното разнообразие и съобразен с изучавания учебен материал. Използвахме възможността, която дава регламента на състезанието учениците да получат допълнителна подготовка от лесовъди – горски педагози – сподели класният ръководител на пети клас Миглена Кардашева. На поканата на нашето училище се отзоваха с голямо желание инженерите от Държавното горско стопанство в Елена Ирина Савова и Дочка Мутафова, също и техните колеги от Регионална дирекция по горите В.Търново инж. Дияна Стоянова и инж. Ясен Иванов. На място те проведоха обучението на учениците. С много нагледни средства, с природни материали, с интересни и занимателни игри подготвиха децата за теста.

За областния кръг се класираха Десислав Атанасов, Живко Живков, Ивана Петрова и Илияз Османов, на които пожелавам достойно представяне.“

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново