Отново няма да има празник на еленския бут

Публикувано на чт, 14 окт. 2021
256 четения

И тази година няма да се проведе празникът на еленския бут. Причината е разпространението на коронавируса, заради който и през 2020 г. не се проведе едно от най-емблематичните събития за град Елена.
Общината дълго време отлагаше вземането на решение с надеждата, че е възможно при евентуално благоприятно развитие на епидемичната обстановка част от въведените забрани и ограничения да отпаднат. За съжаление, броят на заразените през последните дни и седмици сочи тъкмо обратното като тенденция. Ниският процент ваксинирани на национално ниво е още един повод за безпокойство, посочват от местната администрация. И допълват, че ситуацията в община Елена не е по-различна и буди притеснения от драстично увеличение на случаите при евентуално провеждане на празника.
В отговора си до Местния съвет по туризъм от Общината посочват, че отчасти споделят притесненията им, че това решение ще се отрази негативно на бизнеса и най-вече на туристическия бранш. И допълват, че се надяват догодина ситуацията да бъде по-благоприятна и да даде възможност за провеждане на празника.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново