Министърът на туризма посети щанда на Елена на „Ваканция и СПА експо 2019“

Публикувано на чт, 14 Февр. 2019
154 четения

Община Елена представя подобаващо туристическия си потенциал на най-големия тематичен форум у нас – Международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо 2019“, която се откри днес и ще продължи до 16 февруари.

Министърът на туризма Николина Ангелкова бе сред първите гости и разгледа подробно щанда, който е с нова визия и показва възможностите за туризъм в Еленския балкан, местните продукти и занаяти, културно-историческото наследство. Министър Ангелкова получи рекламни материали и сподели с представители на общината, че винаги е искала да се запознае отблизо с историята и забележителностите на възрожденския град и тази година е с намерение да посети Елена.

Атрактивният щанд на балканската община е уреден отново със сътрудничеството на Местния съвет по туризъм, хотелиери, ресторантьори, местни производители и НЧ „Напредък-1863-Елена“. Посетителите могат да опитат от прочутите еленски специалитети с отлични качества – сирене, кашкавал, еленски бут, филе „Елена“, вино от избата в с. Марян, мед и пчелни продукти. За поредна година се организира томбола с привлекателни награди, осигурени от местни фирми в туристическия бранш и производители. С гравюри върху липа и череша дърворезбарят Милчо Бонев демонстрира един от най-старите занаяти в Еленско.

Нова рекламна брошура привлича вниманието на туристите, посетили щанда. В нея са представени исторически и природни забележителности, най-привлекателните пешеходни маршрути, атракции в Еленския балкан и по-важните празници и събития в общината през 2019 година.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново