Еленско участие на Коледния благотворителен базар в Букурещ

Публикувано на пт, 21 Дек. 2018
213 четения

За поредна година предприемачи и организации от град Елена се отзовават на поканата за спомоществователство по коледните празници. Помощта им този път беше отвъд границите на страната ни – участваха на ежегодния Коледен базар на IWA (Международна асоциация на жените) в Букурещ. Тя е сформирана преди четиридесет години, неправителствена е, и разчита на доброволчество при организиране на мероприятията си. Занимава се с благотворителна дейност и работи за сближаване на различните култури и общности по света. В асоциацията членуват дами от дипломатическите мисии в румънската столица, както и жени, упражняващи разнородни професии и ежедневни дейности. В организацията са представени много държави от света, като България достойно заема своето място.

На благотворителния базар на IWA, на щанда на нашата страна можеше да се видят и закупят характерни и разпознаваеми артикули. Еленският край бе представен с гостоприемството си през всички сезони, прекрасната си природа, историческото и културното си богатство, както и специфичните и вкусни храни и напитки.  Благодарностите на организаторите са за хотелските комплекси „Трухчевата къща” и „Елени палас”, Винарска изба Марян, „Би Си Си Хандел” ООД, пчеларите Поликсена и Здравко Кръстеви и за Народно читалище „Напредък–Елена – 1863”.

Колоритната и топла атмосфера на българския щанд на базара в Букурещ беше допълнена от вкусния спаначник, приготвен специално за събитието от шеф Мартин Трухчев, един от най-запомнящите се участници в „Hell*s  Kitchen Bulgaria”. Той аранжира и провокира вкуса на участниците с фино нарязано филе „Елена”, което става най-добре в Еленския балкан.

На снимката – с носии от еленското читалище се представиха момчета на българския щанд

loading...
Пътни строежи - Велико Търново