Домашните любимци бяха атракцията на пролетния празник в Елена

Публикувано на нд, 24 Мар. 2019
93 четения

Пъстър пролетен празник направиха децата от Центъра за подкрепа за личностно развитие в Елена. Най-малките възпитаници – малчуганите от вокалната група, поздравиха децата и техните родители с песни и стихчета. „С дъх на пролет“ бе темата на рисунките и състезанието за аранжиране на цветя, в което победител стана 8-годишният Александър Кожухаров. Второ място спечели Иван Иванов.

Изложбата на домашни любимци бе най-забавната и атрактивна част на празника. Кученца, котки, рибки, даже и декоративно зайче участваха в надпреварата, а техните малки стопани трябваше да ги представят на журито и да разкажат как се грижат за тях. Децата от малки се научават, че да имаш домашен любимец не е само прищявка, а трябва да си отговорен, организиран и грижовен.

7-годишната Виктория Златева убедила родителите си да й купят пет рибки специално за празника, тъй като не бе възможно да доведе своите любимци – смеещите се гугутки и кучето. Христо Христов дойде с 3-годишния Рино, ловджийско куче, за което се грижи старателно и редовно извежда на разходка. Сладкото кученце чихуахуа любопитно надничаше изпод блузката на 9-годишната Симге Гюрселова. Момиченцето признава, че домашният й любимец не е от най-послушните и освен любвеобилност проявява и характер. Десетмесечният котарак Зоро и кучето Випо са четириногите приятели на Виктория Мильовска, които заедно с баба си доведоха на състезанието. На помощ се притече и бабата на Християна Капасъзова за представянето на гончето Кара. 10-годишната Андреана Чолакова има голям аквариум, от който донесе три рибки на изложбата. Всичко интересно за своите любимци тя научава от трите енциклопедии за рибите. Виктория Върбанова споделя, че е намерила своя Дино, вече тригодишен, на улицата. Нарекли го на името на героя от семейство Флинстоун заради издължената муцунка. Декоративното зайче Бъни на осемгодишната Кристияна Рачева събра децата около клетката,з а да му се радват. Берна Аптързакова се включи със своя котарак Ванко, на когото журито даде първо място сред представилите се себеподобни. Зайчето Бъни и рибките на Виктория Златева също са с първа награда. И кученцата на Виктория Мильовска и Виктория Върбанова станаха победители. Децата получиха грамоти и награди, а за домашните любимци имаше ваучери за пазаруване във ветиринарната аптека.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново