Близо 80 участници се включиха в спортен риболов за глухи

Публикувано на пт, 25 сеп. 2020
72 четения

Близо 80 участници се включиха в Държавното първенство по спортен риболов за глухи край яз. “Палици” в Еленския балкан. Състезанието се проведе през почивните дни преди Международната седмица на глухите – 21-27 септември, която тази година е на тема “Утвърждаване на човешките прави на глухите хора”. Спортната проява бе организирана в партньорство със Съюза на глухите в България и финансирана от Министерството на младежта и спорта. Първенството премина при строго спазване на противоепидемичните мерки. Надпреварата събра 79 запалени риболовци от 12 клуба, членове на Спортната федерация на глухите в България.
Водоемът край с. Палици предлага много добри условия за спортен риболов, с обособени зони, зарибен е с шаран, амур, есетра, толостолоб, сом, бяла риба.
Победителите в националния шампионат определиха по теглото на уловената риба, която след претегляне беше пускана във водоема. Председателят на Спортната федерация на глухите Николай Бозев и неговият заместник Христо Станойчев наградиха победителите с купи и медали, а председателят на Съюза на глухите в България Николай Нинов и зам.-председателят Деян Демирев им връчиха предметни награди. Всички участници получиха сувенири.
В дисциплината риболов на плувка първото място спечели Андрей Николов (СКГ София), втори е Мирослав Маринов (СКГ Спринт), трети – Георги Сапаревски (СКГ Дупница). В риболова на дъно с най-голям улов е Никола Нанев (СКГ Стара Загора), следван от Симеон Симеонов (СКГ Ямбол) и Евтим Божинов (СКГ Джудо). Отборни победители в двете дисциплини станаха клубовете на Дупница и Стара Загора. При жените първото място в състезанието спечели Дочка Русинова (СКГ Спринт), втора е Елка Личева (СКГ Джудо), а трета е Бистра Василева (СКГ Коко спорт).
Участниците в първенството и много любители на риболова съчетаха през трите дни удоволствието от спорта с отдих и разходки сред природата. Освен в обновената база на комплекса, състезателите бяха настанени в съседните къщи за гости, а доста предпочетоха да разпънат палатки на поляните край язовира.
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново