Близо 50 деца участваха в Лятното училище за отдих, изкуства и спорт в Елена

Публикувано на вт, 4 авг. 2020
128 четения

За десета година Общинският детски комплекс в Елена, днес Център за подкрепа за личностно развитие, организира за малчуганите от балканския град едномесечни ваканционни занимания. Те се проведоха в Лятното училище за отдих, изкуства и спорт. В разнообразната програма през юли се включиха близо 50 деца както от Елена, така и от други градове на страната.

По време на заниманията участниците развиваха своето въображение, умения за работа в творчески дейности, премериха силите си в различни спортни надпревари. Незабравими преживявания оставиха у децата игрите в парк „Калето“, откриването на съкровища, риболовът на язовир „Йовковци“, разходките сред красивата природа по маршрути в околностите на Елена. Много емоции и удовлетворение донесоха на малките участници в лятното училище и часовете по изкуства. Проведоха пленери по живопис из улиците на възрожденска Елена. Предизвикателства за тях бяха скаутските занимания и вело походите. Децата с желание и въображение показаха уменията си и в кулинарната работилница.

Лятното училище за отдих, изкуства и спорт към Центъра за подкрепа за личностно развитие с ръководител Мирослав Лазаров завърши с изложба на изработените изделия, награди, изненади и грамоти за участниците в заниманията. Децата поздрави лично кметът на общината инж. Дилян Млъзев.

Към ЦПЛР функционираха и  групи за забавни и спортни игри в ОУ „Отец Паисий“ в Майско, за футбол и модерен балет, които водиха Даниела Кънчева, Румен Антонов и Надя Катрафилова.

През тази година спонсор на инициативата по риболов беше фирма ЕТ „ЗА – Ангел Долапчиев“, която осигури храна за децата по време на приключението им край язовир „Йовковци“. Почерпката за децата при закриване на Лятното училище за отдих, изкуства и спорт закупи Община Елена.

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново