Златарица празнува на 9 май

Публикувано на вт, 9 май 2023
619 четения

Областният управител инж. Георги Гугучков беше гост на празника на Златарица на 9 май.
В приветствие към кмета Михаил Ганев, председателя на Общинския съвет Стефан Бранзелов и всички жители на община Златарица инж. Гугучков подчерта, че градът винаги е бил пример как се пазят, обичат и популяризират традициите на родния край. “Всеки празник е и ден за равносметка и повод за размисъл, затова нека отдадем заслуженото на всички, които с труда и приноса си са градили и продължават да съграждат днешния модерен и европейски облик на Златарица”, посочи в приветствието си областният управител.
Кметът на Златарица Михаил Ганев също поздрави своите съграждани. “Тържествени моменти като този са винаги повод да направим оценка на извършеното, да отчетем постигнатите резултати и да начертаем бъдещите цели. Изцяло обновен и реновиран бе площад “1-ви май” в града, беше изграден и въведен в експлоатация парк за рекреация и отдих на ул. “Ал. Стамболийски”.
Изградени бяха множество детски площадки, кътове за отдих и туризъм. Предстои да бъде възстановена пътната инфраструктура на общински път Златарица – Разсоха в района на село Дедина, повреден от наводненията през 2020 година. В процес на пълна рехабилитация е общинският път между селата Горна Хаджийска, Калайджи и Средно село. След осигурени средства от Министерството на младежта и спорта за финансиране на проект “Многофункционален спортен комплекс и зона за отдих” в местността Черничките е избран изпълнител и предстои подписване на договор и откриване на строителна площадка.
Със средства от общинския бюджет през настоящата година започва изграждането на канализация в Златарица. Осигурено е финансиране и предстои избор на изпълнител на изключително важния за града проект – изграждане на пречиствателна станция за отпадни води, отчете кметът Михаил Ганев. По думите му всичко, което се прави за града и селата в общината, има смисъл единствено и само заради хората в тях.
Празникът продължи с молебен за здраве, отслужен от отец Петър и отец Валентин, и с концертна програма на самодейци.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново