Жителите на три села плашат с протести, искат бариера на жп прелеза до Лесичери

Публикувано на ср, 24 ян. 2018
850 четения

Жителите на три села внесоха подписка в Община Павликени, в която настояват за бариера на жп прелеза до Лесичери. Исканията на хората от Лесичери, Дъскот и Стамболово са подкрепили роднини и приятели на загиналия на прелеза млад мъж от Варна. Хората заплашват с протести, ако не бъде поставена бариерата. Варненци също ще подкрепят протеста, като на прелеза ще пристигне войнство от техни моторджии.

Във връзка с  подписката, изпратихме писмо до генералния директор на ДП Национална компания “Железопътна инфраструктура”, заяви  кметът на  Павликени инж. Емануил Манолов. Отправено е искане за монтиране на електрически бариери на жп прелез на км 270+370 по втора главна жп линия София – Варна, общински път VTR1204 – Мусина – Лесичери – Дъскот и ? IV-34247 Лесичери – Русаля. Въпросният прелез е опасен за преминаване, за което свидетелстват многократно постъпвалите устни оплаквания от граждани и кметове на свързаните населени места. За тях има и обаждания на тел.112, коментира инж. Манолов.

Той припомни, че преди няколко години на прелеза при Лесичери е имало бариера, но после е била премахната от железопътната компания. Тогава мястото е било обезопасено със светлинна и звукова техника. Хората смятат, че това не е достатъчно, тъй като при затворени стъкла на автомобила звуковият сигнал не се чува.

Надявам железопътната компания да реагира бързо, за да не се стигне до протести на жп прелеза, каза кметът.

Вася ТЕРЗИЕВА

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново