Жителите на Караисен искат в селото да бъде обявено бедствено положение

Публикувано на чт, 30 юли 2020
5817 четения

Жителите на великотърновското село Караисен подготвят нов протест срещу трайното безводие в региона. За целта вече стартира кампания по записване на желаещите да присъстват. Датата предстои да бъде уточнена, от сега е ясно, че тя ще е в периода от 3-ти до 7 август, информират организаторите.
Протестът ще се състои пред Община Павликени, като целта е общинската управа и ВиК „Йовковци“ да обърнат внимание на хората и техния основен проблем в настоящия момент, започвайки поетапно разрешаването му. Исканията на протестиращите са за обявяване на бедствено положение за територията на село Караисен. Те искат още незабавно търсене на нови източници на вода за питейно-битови нужди и изграждане на необходимата инфраструктура след намирането им. Протестиращите настояват за ремонт на ключови места от ВиК мрежата в Караисен и държавна помощ за разрешаване на проблема.
“Единственият начин да постигнем някаква промяна е чрез активно протестиране. Вярвам, че ще бъдем много, ще бъдем силни и непримирими в нашите искания”, обърна се към жителите на Караисен кметът на селото Стефан Николов.

Николай ВЕНКОВ

сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново