Жители на Миндя благодарят на полицаи, открили кой е изхвърлил боклуци край селото

Публикувано на пн, 16 окт. 2023
545 четения

Благодарствено писмо до четирима полицаи, газили в селското дере и ровили в десетки чували с боклуци, за да открият кой ги е изхвърлил, написаха жителите на село Миндя. Думите на признателност са адресирани до старши инспектор Анатоли Александров – началник на Участък Килифарево, инспектор Васил Йочев, младши експерт Делян Анчев и инспектор Любомир Иванов, които не само хванали злосторника, но и го накарали да почисти сам незаконното сметище.
„На 7 октомври с ужас и недоумение открихме, че в едно дере в началото на селото някакво същество, което не можем да наречем човек, е изхвърлило огромно количество битови отпадъци, неразградими пластмаси, найлони, стиропор и други строителни материали. В момента е суша, но при първия сериозен дъжд, който няма да закъснее, въпросните боклуци щяха да бъдат разпилени по дължина през цялото ни красиво село. Без преувеличение щеше да настъпи екологична катастрофа“, разказват хората от Миндя.
Първата им реакция била да уведомят РИОСВ и полицията, които реагирали незабавно в неделя вечерта. Въпреки, че организирали доброволно почистване, полицаите настояли хората да не бързат, докато те не си свършат работата.
„Само от една купчина боклук, изсипана насред нищото, за по-малко от ден след тежка оперативна и издирвателна дейност, прегледани стотици часове записи от охранителни камери и друга професионална дейност, непонятна за нас непрофесионалистите, въпросните служители на МВР заловиха извършителя. Ако вие не сте виждали полицаи да газят в дере и да ровят със запретнати до лактите ръкави като клошари в нечий боклук, за да намерят необходимата следа, то ние видяхме“, споделят още жители от селото. Хората благодарят за проявените професионализъм и отдаденост както и че на другата сутрин, след като разкрили въпросното лице, го убедили сам да изчисти дерето.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново